Ντοκιμαντέρ On line

2 site στα οποία μπορείτε να δείτε ωραία ντοκιμαντέρ.

1. To http://www.greece.onlinefilm.org/ είναι ένα δίκτυο διανομής Ελληνικών και ξένων ντοκιμαντέρ με ελληνικά θέματα.

Στο δίκτυο αυτό, υπάρχουν αυτή τη στιγμή γύρω στα 120 ντοκιμαντέρ, τα οποία  μπορείτε να κατεβάσετε νόμιμα με torrent πληρώνοντας από 5 ευρώ (αρκετά δηλαδή ακριβά δηλαδή κατά την γνώμη μου για ντοκιμαντέρ).

Τα θέματα των ντοκιμαντέρ καλύπτουν τομείς όπως η Ιστορία, η τέχνη, η επιστήμη, καθώς και πολιτικά και κοινωνικά θέματα.

Κάποιες από αυτές: Η πρώτη μου φορά, μια ταινία – αυτοβιογραφική για την εγκυμοσύνη, της Μαρίας Λεωνίδου, Ο Γιάννης Μόραλης, του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, Το σχολείο της Μαριάννας Οικονόμου και ο Σεισμός για τον σεισμό στην Κεφαλονιά το 1953 με σπάνιο αρχειακό υλικό του Γιούρι Αβέρωφ.

Εκτός από την Ελλάδα  το δίκτυο αυτό που έχει έδρα την Γερμανία, καλύπτει με αντίστοιχες παραγωγές την Ιρλανδία, Λιθουανία και την Ιταλία.

2. Το καταπληκτικό site του DOC ALLIANCE.

To Doc Alliance είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας 6 σημαντικών φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη, τα φεστιβάλ αυτά είναι CPH:DOX Copenhagen, DOK Leipzig, FID Marseille (από το 2012), Jihlava IDFF, Planete Doc Film Festival και Visions du Réel Nyon.

Λέει το site : The aim of Doc Alliance is to support the diverse nature of documentary film and to increase audience awareness of the fascinating possibilities of this genre, which often manages to be more moving than the world of fiction. Doc Alliance represents a dynamic platform offering filmmakers and producers alternative forms of distribution for films that are often difficult to get onto the market. The purpose of Doc Alliance is to help documentary films reach as many viewers as possible, and to systematically support their distribution on the festival market and through its website, DAFilms.com.

Σε αυτή την σελίδα μπορείτε να δείτε πάνω από 600 ντοκιμαντέρ on line, ή να τα κατεβάσετε σε avi ή dvd  πληρώνοντας για το καθένα γύρω στα 3 ευρώ.

Θα σας πρότεινα δε να μπαίνετε συστηματικά στην σελίδα αφού οι ταινίες διαρκώς αυξάνονται ενώ υπάρχουν και φανταστικά αφιερώματα όπου οι ταινίες είναι εντελώς δωρεάν. Έως τις 20 Μαϊου λοιπόν στο DOC ALLIANCE υπάρχει ένα δωρεάν αφιέρωμα στα Βαλκάνια – με 4 ταινίες. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα το ντοκιμαντέρ, Shutka, book of records, μια ταινία 78 λεπτών, Τσέχικης παραγωγής, για την Shutka την μεγαλύτερη κοινότητα Ρομά, στα Βαλκάνια, που είναι μια περιοχή λίγο έξω από τα Σκόπια. Είναι ένα φανταστικό ντοκιμαντέρ ολοζώντανο καλογυρισμένο και γεμάτο χιούμορ για την ζωή εκεί και κυρίως για την μουσική τους!

Leave a Reply