Ντοκιμαντέρ για τον Senna στο CineDoc

Senna, Asif Kapadia/106’/2010/UK

Το Sennaείναι ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που διηγείται την ιστορία της καριέρας του Βραζιλιάνου μύθου της Φόρμουλα ένα, από το 1984 εως τον πρόωρο θάνατό του, μια δεκαετία αργότερα.

Σκηνοθέτης είναι ο Βρετανός υποψήφιος για Όσκαρ Asif Kapadia, ενώ η ταινία είναι μια παραγωγή της Working Title Films, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από ταινίες NottingHill, BridgetJones, Frost/Nixon κ.α.

Πολύ περισσότερο από μια ταινία για τους οπαδούς της F1, το Senna ξετυλίγει την συγκλονιστική ιστορία της ζωής του με μια μοναδική κινηματογραφική προσέγγιση που κάνει χρήση για πρώτη φορά σπάνιων οικογενειακών και επαγγελματικών φιλμ από τον αγωνιστικό χώρο της F1.

Το Senna έγινε με την συνεργασία της οικογένειας του Ayrton Senna, της F1 και του Ινστιτούτου Ayrton Senna, το κοινωφελές ίδρυμα που ιδρύθηκε μετά το θάνατό του, και το οποίο προσφέρει εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε εκατομμύρια άπορα παιδιά στη Βραζιλία.

Η προβολή συνδιοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο, στα πλαίσια των Βραβείων Ντοκιμαντέρ Grierson. Προβάλλεται παράλληλα στους κινηματογράφους: Δαναός (Κυριακή 11.11.2012), Brave New World – Λευκωσία και Cine-Μαθήματα στα Χανιά.

ΧΟΡΗΓΟΣ HUGO BOSS

Προπώληση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (οδός Σταδίου). Τιμή εισιτήριου: 6 ευρώ.

Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 στις 20.00

Leave a Reply