Θέλω να δω ντοκιμαντέρ!

Site στα οποία μπορείτε να δείτε ωραία ντοκιμαντέρ:

1. To www.greece.online.org είναι ένα δίκτυο διανομής Ελληνικών και ξένων ντοκιμαντέρ με ελληνικά θέματα.

Στο δίκτυο αυτό, υπάρχουν αυτή τη στιγμή γύρω στα 120 ντοκιμαντέρ, τα οποία  μπορείτε να κατεβάσετε νόμιμα με torrent πληρώνοντας από 5 ευρώ (αρκετά ακριβά κατά την γνώμη μου για ντοκιμαντέρ).

Τα θέματα των ντοκιμαντέρ καλύπτουν τομείς όπως η Ιστορία, η τέχνη, η επιστήμη, καθώς και πολιτικά και κοινωνικά θέματα.

Κάποια από αυτά: Η πρώτη μου φορά, μια αυτοβιογραφική ταινία για την εγκυμοσύνη, της Μαρίας Λεωνίδου, Ο Γιάννης Μόραλης, του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, Το σχολείο, της Μαριάννας Οικονόμου και Ο Σεισμός, για τον σεισμό στην Κεφαλονιά το 1953 με σπάνιο αρχειακό υλικό, του Γιούρι Αβέρωφ.

Εκτός από την Ελλάδα,  το δίκτυο αυτό -που έχει έδρα την Γερμανία- καλύπτει με αντίστοιχες παραγωγές Ιρλανδία, Λιθουανία και Ιταλία.

2. Το καταπληκτικό site του DOC ALLIANCE.

To Doc Alliance είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας 6 σημαντικών φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη. Τα φεστιβάλ αυτά είναι: CPH:DOX Copenhagen, DOK Leipzig, FID Marseille (από το 2012), Jihlava IDFF, Planete Doc Film Festival και Visions du Réel Nyon.

Σε αυτή την διεύθυνση μπορείτε να δείτε πάνω από 600 ντοκιμαντέρ online, ή να τα κατεβάσετε ως avi ή dvd, πληρώνοντας κάπου 3 ευρώ για το καθένα.

Θα σας πρότεινα να επισκέπτεστε συστηματικά την σελίδα, αφού οι ταινίες διαρκώς αυξάνονται. Γίνονται επίσης εξαιρετικά αφιερώματα, όπου οι ταινίες είναι εντελώς δωρεάν. Έως τις 20 Μαϊου στο DOC ALLIANCE υπήρχε ένα δωρεάν αφιέρωμα στα Βαλκάνια, με 4 ταινίες. Περιλάμβανε μια ταινία την οποία σας προτείνω ανεπιφύλακτα: το ντοκιμαντέρ, Shutka, book of records, μια ταινία 78 λεπτών, Τσέχικης παραγωγής, για τη μεγαλύτερη κοινότητα Ρομά στα Βαλκάνια, σε μια περιοχή κοντά στα Σκόπια. Είναι ένα φανταστικό ντοκιμαντέρ, ολοζώντανο, καλογυρισμένο και γεμάτο χιούμορ για τη ζωή και τη μουσική!

Leave a Reply