Η μπανάνα και η μπανανόφλουδα, στην Ταινιοθήκη 20 και 21/10

PROJECT NIM του James Marsh (2011), 93’

O Andy Glynne προτείνει ένα διαμάντι της πρόσφατης βρετανικής παραγωγής δια χειρός του Οσκαρικού James Marsh (Man on Wire):

Ο Nim ήταν ένας χιμπατζής διαφορετικός από τους άλλους. Υιοθετημένος από πλούσιους Νεοϋορκέζους χίπηδες το 1972, μεγάλωσε σαν άνθρωπος προκειμένου να αποδείξει ότι η σωστή ανατροφή ευνοεί την επικοινωνία μεταξύ των δύο ειδών. Πριν καλά καλά μάθει την αλφάβητο, είχε μάθει να τους κάνει όλους πατίνι, τόσο που οι "γονείς" του κοντέψαν να χωρίσουν. Η Οδύσσεια του Nim και των συγγενών του, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Από την απίθανη βίλα που παραχώρησε η αμερικάνικη κυβέρνηση στο ανορθόδοξο αυτό πείραμα, μέχρι το εξώφυλλο του Nim στο περιοδικό TIME κι από 'κει στο έλεος της φαρμακοβιομηχανίας όταν το σταριλίκι του ξεθώριασε, το Project Nim μπορεί να έχει πρωταγωνιστή έναν πίθηκο, αλλά αφορά αποκλειστικά τους ανθρώπους. Γιατί άλλος τρώει τη μπανάνα και άλλος πατάει τελικά τη μπανανόφλουδα!

Είσοδος 7 ευρώ (ακριβό!)με Ελληνικούς Υπότιτλους

Σάββατο 20/10, και Κυριακή 21/10 στις 18:30-20:30-22:30 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (πηγαίνετε καλύτερα με το μετρό - στάση Κεραμεικός γιατί διαδηλωτές μπροστά στο θέατρο Χυτήριο κλείνουν συχνά την Ιερά Οδό)

 

Leave a Reply