Ο ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Δύο νέοι Έλληνες κινηματογραφιστές ο Άγγελος Τσαούσης και η φωτογράφος Μυρτώ Παπαδοπούλου μας ταξιδεύουν στο μακρινό Τατζικιστάν.

Το Τατζικιστάν είναι η φτωχότερη χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, με βουνά που στον νότο φτάνουν τα 7000 μέτρα ύψος. Η χώρα έχει σύνορα με το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν, το Αφγανιστάν και την Κίνα.

The New Plastic Road
Φωτογραφία Μυρτώ Παπαδοπούλου

Η κατασκευή το 2004 ενός δρόμου που συνδέει την χώρα με την Κίνα δημιουργεί προϋποθέσεις για οικονομική ανάπτυξη και ραγδαία εξέλιξη. Ο Άγγελος Τσαούσης και η φωτογράφος Μυρτώ Παπαδοπούλου πήγαν στο Τατζικιστάν με σκοπό να καταγράψουν όλη αυτή την αλλαγή σε ένα ντοκιμαντέρ, με τίτλο THE NEW PLASTIC ROAD. Η δουλειά τους, παρουσιάστηκε στο 14οΦεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης καθώς και στις Κάννες στο Pitching Forum της αγοράς Μip DOC και έκανε πρεμιέρα στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2015.

The New Plastic Road
Φωτογραφία Μυρτώ Παπαδοπούλου

Η ταινία θα προβληθεί από το CineDoc την 1η Απριλίου 2015, στις 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο και την Κυριακή 5 Απριλίου στις 16.00 στον κινηματογράφο Δαναός.

Παραγωγή-Σκηνοθεσία: Μυρτώ Παπαδοπούλου, Άγγελος Τσαούσης|43|2014|Ελλάδα, Γερμανία 

http://www.thenewplasticroadfilm.com

The New Plastic Road
Φωτογραφία: Μυρτώ Παπαδοπούλου

Leave a Reply