Ο Banksy στην Αθήνα!

Συνεχίζει τις προβολές του στο Τριανόν το ντοκιμαντέρ Banksy Η τέχνη στον δρόμο (Exit Through The Gift Shop), που κατάφερε να φτάσει μέχρι τα Όσκαρ! Η υπόθεση είναι σουρεάλ.

Ο Τιερί, εκκεντρικός Γάλλος ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού με ρούχα στην Καλιφόρνια, πείθει τους πιο διάσημους καλλιτέχνες του δρόμου να κινηματογραφηθούν για ένα ντοκιμαντέρ που υποτίθεται πως ετοιμάζει. Ο Τιερί όμως στην πραγματικότητα δεν έχει την παραμικρή πρόθεση ούτε γνώση να επεξεργαστεί το μαγνητοσκοπημένο υλικό και να του δώσει ενιαία μορφή ταινίας.

Τότε αναλαμβάνει δράση και σκηνοθεσία ο σπουδαιότερος street art καλλιτέχνης του κόσμου, ο περίφημος κουκουλοφόρος Banksy, αγνώστων λοιπών στοιχείων, αλλά του οποίου τα έργα κοσμούν τοίχους σε κάθε μεριά του πλανήτη: απ' την Ορλεάνη της μετα-Κατρίνα εποχής μέχρι τους συνοριακούς φράχτες στη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό και με τις παροτρύνσεις του Banksy, αρχίζει και ο Τιερί να «ζωγραφίζει» και γίνεται διάσημος street artist με το ψευδώνυμο Mr. Brainwash.

Πολλοί λένε πώς το ντοκιμαντέρ ως ίδεα είναι όλο του Banksy και πώς ο Τιερί ήταν απλώς ένα πρόσχημα.

Το αντίστοιχο βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Leave a Reply