Οι τάσεις στη δημόσια τηλεόραση παγκοσμίως

INPUT σημαίνει International PUblic Television (www.input-tv.org). Ιδρύθηκε το 1978 και διοργανώνει κάθε χρόνο ένα συνέδριο που διαρκεί μία εβδομάδα, με στόχο την αξιολόγηση και τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου και του περιεχομένου της δημόσιας τηλεόρασης σε όλο τον κόσμο. Καλεσμένοι είναι επαγγελματίες της δημόσιας τηλεόρασης από όλο τον κόσμο καθώς και παραγωγοί/σκηνοθέτες που συνεργάζονται με τα δημόσια κανάλια.

Το τελευταίο INPUT έγινε στο Σίδνεϋ το 2012 και πριν από αυτό στη Σεούλ το 2011 με θέμα «Τόλμησε για το μέλλον», περιλάμβανε 87 προγράμματα από 27 χώρες και 700 καλεσμένους. Το INPUT του 2013 θα γίνει τον Μαϊο του 2013 στο Σαλβαδόρ.

Το Thessalοniki MiniINPUTπου διεξάγεται από τις 10-13 Απριλίου 2013 στο Μουσείο Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης (με ελεύθερη είσοδο) αποτελεί μια επιλογή των προγραμμάτων των δημόσιων τηλεοράσεων από όλο τον κόσμο που παρουσιάστηκαν στο Σίδνεϋ το 2012. Απευθύνεται σε επαγγελματίες της τηλεόρασης, παραγωγούς, σκηνοθέτες, φοιτητές και δημοσιογράφους αλλά και όποιον ενδιαφέρεται για την εξέλιξη του τηλεοπτικού περιεχομένου. Η γλώσσα διεξαγωγής είναι τα αγγλικά και όλα τα προγράμματα προβάλλονται με αγγλικούς υποτίτλους.
Οι προβολές ξεκινάνε κάθε μέρα στις 10.00 και διαρκούν εως τις 20.00.
Μετά από κάθε προβολή ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.

Leave a Reply