Εικόνες από το γκέτο της Βαρσοβίας

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου 2013, Tο CineDoc προβάλλει σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ, το Ινστιτούτο Goethe στην Αθήνα και την Cool Culture το ντοκιμαντέρ “A Film Unfinished”.
Στο τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ανα-καλύφθηκαν 60 λεπτά ανεπεξέργαστου φιλμ σε ένα γερμανικό αρχείο στην Ανατολική Γερμανία. Είχε γυριστεί από τους Ναζί στη Βαρσοβία, τον Μάιο 1942, και η ετικέτα έγραφε “To Γκέτο”.
Πρόκειται μια καταγραφή της ζωής στο γκέτο της Βαρσοβίας, το οποίο αποτέλεσε τόπο εγκλεισμού περίπου 300.000-400.000 ανθρώπων σε μια περιορισμένη περιοχή της πόλης.

Το 1998, ανακαλύφθηκε ακόμη μια μπομπίνα. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ολόκληρο το ανεπεξέργαστο υλικό αυτής της μπομπίνας. Χωρίς να προσπαθεί να προκαταβάλλει τα συμπεράσματά μας, ο σκηνοθέτης δείχνει πώς αυτό που θεωρούμε απόλυτη αλήθεια δεν είναι πάντα εκείνο που φαίνεται. Η ταινία κέρδισε το βραβείο Μοντάζ στο Sundance Festival και το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Hot Docs Documentary Festival στο Τορόντο και προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους.

Εισιτήρια 6 ευρώ.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στον Κινηματογράφο Δαναός την Κυριακή
27.1.13. στις 15.30 το μεσημέρι πληροφορίες τηλ.: 210 69 22 655.

Leave a Reply